A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Краснопільської селищної ради

Заклади освіти Краснопільської селищної ради розпочали новий навчальний рік

Дата: 09.09.2022 16:07
Кількість переглядів: 11

Початок нового навчального року залишається святом, незважаючи на війну, руйнування, біль та страхи, відсутність гучного дитячого сміху по коридорах закладів освіти нашої Краснопільської громади.
 Цей день 1 вересня 2022 року особливий, але заклади освіти Краснопільської громади продовжують працювати задля забезпечення своїх учнів якісною освітою, хоч і дистанційно.

Відповідно Закону України «Про освіту» саме керівник закладу освіти обирає форму навчання для закладу. Організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті. В умовах війни обласна військова адміністрація та засновник закладів приймають рішення, що необхідні для збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Таким чином, за результатами засідання обласної комісії з питань готовності закладів освіти Сумської області до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу від 31.08.2022 було прийнято рішення про запровадження дистанційної форми навчання у всіх закладах освіти Краснопільської громади, як громади, що знаходиться в 25-кілометровій зоні від кордону з російською федерацією та визнана громадою, де ведуться активні бойові дії.

Попри обпалене війною свято, нетрадиційний початок навчального року, в нашій громаді приступили до дистанційної форми навчання 1892 учнів в 13 закладах загальної середньої освіти, з них – 140 першокласників, які будуть отримувати скарби знань, використовуючи новітні комп’ютерні технології, освітні платформи, онлайн уроки.

Беззаперечно одне: всі наші діти мають право здобувати освіту, і завдання дорослих - батьків і освітян – створити умови для реалізації цього права, максимально убезпечивши їх від можливих ризиків життю і здоров'ю.
 Віримо, що вже зовсім скоро коридорами наших закладів освіти - лунатимуть дзвінкі голоси наших діточок, а мир і спокій знову пануватимуть у нашій рідній громаді.

Віримо в Перемогу разом!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень