A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Краснопільської селищної ради

СЕРПНЕВА ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ 2023

Дата: 01.09.2023 15:07
Кількість переглядів: 12

Засідання  серпневої конференції педагогічних працівників Краснопільської селищної ради проведено 31 серпня 2023 року в форматі онлайн-засідання на тему: «Освіта Краснопільщини: безпека, раціональність, якість».

Конференцію відкрила начальник відділу освіти Краснопільської селищної ради Лариса ДЕРЕВ’ЯНЧЕНКО, яка привітала всіх з початком нового 2023/2024 навчального року, висловила вдячність педагогічній спільноті  за самовіддану працю в найважчий час для нашої країни, вагомий внесок в галузь освіти, наголошуючи, що попри всі виклики, навчання в закладах освіти буде продовжуватись.

 

У роботі конференції взяли участь секретар Краснопільської селищної ради Ірина ЮХТА, заступник начальника управління Державної служби якості освіти у Сумській області Наталія ЮШКО.

На конференції виступили:  

1. Володимир ЧУПРИНА, заступник директора з навчально-виховної роботи Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради, «Організація роботи Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради з подолання освітніх втрат».

2. Віра МУКВИЧ, директор Славгородського ліцею, «Робота закладу освіти в умовах воєнного часу».

3.Людмила ПЕТРОВА, директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Краснопільської селищної ради», «Робота з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах сьогодення».

4.Наталія ГОЧ, практичний психолог Чернеччинського ліцею, «Психологічна підтримка та соціально-педагогічний супровід  учасників освітнього процесу під час війни».

5. Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО, вчитель предмету «Захист України» Осоївського ліцею, «Роль предмету «Захист України» у вихованні громадянина-патріота рідної держави - України».

 

За результатами проведення конференції, заслухавши виступи та  обговоривши проблемні  питання, конференція зазначає, що в 2022/2023 навчальному році відділом освіти, керівниками закладів освіти, селищної радою та батьківською громадськістю проведена належна робота щодо успішного  функціонування галузі освіти громади та надання якісних освітніх послуг і визначено пріоритети розвитку освітньої галузі громади на 2023/2024 навчальний рік, а саме:

  • створення безпечного та здорового освітнього середовища, облаштування в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти захисних споруд цивільного захисту/укриттів для всіх учасників освітнього процесу відповідно до вимог.

  • Продовження реформи загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа».

  • Забезпечення внутрішньо переміщених осіб якісними освітніми послугами.

  • Проведення заходів щодо забезпечення закладів освіти педагогічними кадрами шляхом застосування дієвих механізмів стимулювання повернення викладачів з-за кордону.

  • Покращення навчально-методичної, матеріально-технічної бази закладів освіти шляхом використання різних джерел фінансування.

  • Розвиток безбарєрного освітнього середовища в закладах освіти.

  • Цифровізація освіти. Удосконалення організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання.

  • Удосконалення надання освітніх послуг із застосуванням різних форм організації освітнього процесу в ситуації, коли заклади дошкільної освіти повністю або частково припиняють діяльність у зв’язку з військовими діями.

  • Організація систематичного навчання працівників закладів дошкільної освіти з питань організації продуктивної взаємодії з дітьми та їхніми батьками у період війни.

  • Створення умов для педагогів щодо обміну досвідом з реалізації успішних практик організації пізнавально-дослідницької діяльності, виховання та розвитку дітей у процесі дистанційної/змішаної форми комунікації з вихованцями.

  • Збереження мережі позашкільних закладів освіти контингенту вихованців у них.

  • Підвищення конкурентоспроможності закладів позашкільної освіти через підвищення якості позашкільної освіти, створення і просування бренду позашкілля.

  • Створення умов для саморозвитку та самореалізації творчих здібностей дітей шляхом їх участі в гуртках, творчих об’єднаннях закладів позашкільної освіти, змістовного дозвілля учасників освітнього процесу.

  • Продовження розширення мережі інклюзивних класів/груп в закладах освіти відповідно до запитів батьків (законних представників) осіб з особливими освітніми потребами. 

  • Забезпечення архітектурної доступності, навчально-розвивального середовища, інформаційно-технічного та кадрового укомплектування для навчання дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти селищної ради.

  • Стимулювання обдарованих учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти за високі досягнення та результативність у навчанні, творчих конкурсах, науково-дослідницькій діяльності, які своїми результатами в навчанні сприяють підвищенню авторитету Краснопільської територіальної громади.

  • Здійснення психологічної підтримки здобувачів освіти з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема тих, хто виїхав закордон.

  • Забезпечення фахівців психологічної служби закладів освіти окремими робочими кабінетами та інформаційно-комунікаційними технологіями.

  • Проведення комплексної роботи щодо забезпечення психологічної допомоги та емоційної підтримки на різних рівнях в закладах освіти в умовах воєнного/післявоєнного стану.

  • Забезпечення реалізації державної політики з фізичного виховання та спорту в закладах освіти.

  • Розвиток національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді з метою формування ціннісного ставлення особистості до Батьківщини, держави, нації, поваги до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання й традицій, демократії, свободи, толерантності, готовності до змін та до виконання обов’язку із захисту незалежності й територіальної цілісності України.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень